Tobin Kronos

Hingst f-12

e. Muscle Hill-Zamia F.C-Sugarcane Hanover

Äg: Brixton Medical AB/Verrazzano AB

33  12-6-1   2851 836:-  Rek. 10,4a

 Fullbok 2018 & 2019!

tobin-kronos-uppstalld[1]

Sportinfo

 Fadern Muscle Hill behöver inte någon närmare presentation då han satte världsrekord både som två och treåring. Han utsågs till "Årets tvååring" och "Årets treåring" samt till "Årets Travare" i USA som treåring. Avelsdebuten skedde 2010 och listan av fantastiska avkommor kan göras lång med bl.a Resolve, Southwind Frank, Marion Maurader, Mission Brief och Italienskfödda Tobin Kronos.

 

Ett av världens bästa möderne!

Tobin Kronos är son till toppstoet Zamia F.C som själv tjänade 421.398:- EUR och bland annat vann Gran Premio Cittá di Napoli och slutade tvåa i Italienska Derbyt. Förutom Tobin Kronos har Zamia F.C även lämnat avelshingsten Gift Kronos 2 847.272:- samt miljonärerna Legend Kronos, Mint Kronos och Namle Kronos, på åtta avkommor har hon alltså lämnat hela fem miljonärer!

En unik prestation!

Tobin Kronos inledde sin karriär hos Stefan Hultman och visade tidigt stor talang. Som treåring vann han sex lopp och kvalade, via dödens till seger i försöket i årets stora mål - Italienska Derbyt. I finalen var han tyvärr inte frisk och slutade fyra.

Som fyra åring har Tobin Kronos fått visa sin potential, i The Owners Trophy på Solvalla vann Tobin Kronos på nytt världsrekord för fyraåringar på tiden 12,1/2140m volt. Två månader senare stred Tobin Kronos sida vid sida med Readly Express, långt före det övriga fältet upploppet ner på Vincennes i Europaderbyt, och slutade tvåa slagen endast med huvud.

" Tobin Kronos är en av de finaste unghästar jag har tränat och han har uppträtt som en stjärna från dag ett. Hans talang, teknik, löphuvud och exteriör är i toppklass. Att han dessutom är efter Muscle Hill och har ett fantastiskt möderne gör honom otroligt intressant i aveln, där jag tror han har alla förutsättningar att lyckas"

Stefan Hultman